Andijvie: soep met spek en ei
Bereiding
Was de andijvie en snijd hem fijn. Houd wat groen apart. Pel en snipper de knoflook en ui. Hak de kervel grof. Houd wat apart.
Kook de eieren 5-6 minuten en pel ze na afkoelen. Houd ook hiervan een beetje apart.
Bak de spek in een droge pan (anti aanbak). Houd ook hiervan wat apart.
Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en ui glazig. Doe de andijvie erbij en laat deze 3 minuten slinken.
Voeg de kippenfond toe en 1 liter kokend water. Breng alles weer aan de kook en haal dan de pan van het vuur.
Pureer alles met een staafmixer. Voeg de room en kervel toe. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met achtergehouden andijvie, kervel, spek en eieren.
Ingrediënten
- 100 ml room
- 1 pot kippenfond
- 1 eetlepel olie
- 150 gram spekreepjes
- 4 eieren
- 1 bosje kervel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kg andijvie
- zout en peper naar smaak
- 1 liter (kokend) water