Andijvie: Hartige taart met andijvie en blauwe kaas
Bereiding
Fruit de ui in boter. Was de groente en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de groente in repen of stukken van ongeveer 2 cm. breed. Voeg de groente toe aan de ui en roerbak ze 5 tot 10 min. mee totdat ze geslonken is. Klop de eieren met de crème fraîche en wat peper en zout. Roer er de losgeprakte kaas en gehakte noten door. Beleg een springvorm of andere bakvorm met (blader)deeg en verdeel de groente hierover. Schep het ei-kaas-notenmengsel over de groente en bak de hartige taart ongeveer 40 min. in de oven.
Ingrediënten
- 30 gr. walnoten of paranoten, grof gehakt
- 1/2 dl. crème fraîche
- 2 eieren
- klontje boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 krop andijvie of raapstelen of snijbiet
- 100 gr. blauwe kaas bv. Roquefort
- peper en zout
- 4 à 6 plakjes bladerdeeg of ander taartdeeg