Andijvie: Courgette-andijvie roerbakschotel
Bereiding
Andijviebladeren loshalen en goed wassen. In dunne reepjes snijden. Olie in koekenpan heet laten worden. Fijngesneden ui en knoflook zachtjes aanbakken. Ondertussen rozijnen in ruim water 10 minuten laten wellen en vervolgens op droge doek uit laten lekken. Courgette in schijfjes snijden en met oregano, kerrie, peper en zout in de koekenpan toevoegen (eventueel paprika fijnsnijden en ook toevoegen). Het geheel al omscheppend lichtbruin laten bakken. Op het laatst de fijngesneden andijvie, de rozijnen en de sojasaus al omscheppend toevoegen. De andijvie moet knapperig blijven. Lekker in combinatie met spaghetti of macaroni.
Ingrediënten
- 200 gram andijvie
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- 25 gram rozijnen
- 1/2 paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel oregano
- peper
- 1/2 eetlepel sojasaus