Andijvie: andijvie met champignons en parmezaanse kaas
Bereiding
Kaas raspen op een grove rasp. Champignons schoon wrijven met een keukenpapiertje en in plakjes snijden. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Ui fruiten in olie. Champignons krokant bakken in boter. Bladeren van de andijvie los snijden, wassen, in smalle reepjes snijden, een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in 5 à 10 minuten gaar stoven. Champignons blussen met ketjap en op de andijvie scheppen. Peper erboven malen. Kaas over de paddestoelen verdelen. Met deksel op de pan de kaas laten smelten. Lekker met pasta of rijst en een salade.
Ingrediënten
- 400 gram andijvie
- 1 grote ui
- 125 gram champignons
- 100 gram parmazaanse kaas
- 2 eetlepels zoete ketjap
- peper
- olijfolie
- roomboter