Aardappelen: rösti met peterselie

Bereiding

Schil de aardappels en rasp ze grof. Schep de geraspte aardappels beetje bij beetje in de koekenpan met een scheutje olie en roer het regelmatig om zodat de massa aan alle kanten gebakken wordt gedurende ongeveer 10 min. Bestrooi het met peper, zout, een deel van de geraspte kaas en peterselie. Giet de zure room (en eventueel yoghurt) erover en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas en peterselie. Laat de rösti nog ongeveer een kwartiertje op een laag pitje rustig nagaren. Heerlijk bij bijvoorbeeld komatsuna, bloemkool, spitskool, sperziebonen of bij een salade.

Ingrediënten

  • 2 dl zure room of 1 dl room en 1 dl yoghurt
  • een bosje peterselie fijngeknipt
  • zout
  • vers gemalen peper
  • een scheut olie om in te bakken
  • 50 g geraspte kaas
  • 400 g aardappels