6 personen
Koolraap: Finse koolraapschotel
Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter een ondiepe ovenschaal van 18 x 30 cm. Kook de koolrapen 40 minuten in kokend water met zout of stoom ze ca. 25 minuten, tot ze gaar zijn. Stort ze in een vergiet, schud ze om en doe ze terug in de pan. Prak ze niet al […] Lees verder »
Spitskoolsalade
Maak de kool, de wortel en de sla schoon. Schaaf of snij (kleine reepjes) de kool, rasp de wortel en snij de sla klein. Schil de appels en snij deze in blokjes. Snij de eieren klein. Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt, mosterd en kruiden te vermengen en doe deze onderin een grote slakom: daarop […] Lees verder »
Schorseneren: soep met tuinkers en Jambon d’Ardenne en sherry
Hebt u de schorseneren van vorige keer nog in de groentela liggen? Schil de schorseneren met een dunschiller. Draag daarbij plastic handschoenen of houd de schorseneren onder water in een bak tijdens het schillen. Snijd ze in stukken van 4-6 cm. en leg ze direct in een bak water met wat citroensap om bruinverkleuring te […] Lees verder »
Venkel: Gebakken venkel met kerstomaatjes, olijven, knoflook en olijfolie
Haal de pluizige toppen van de venkel af, snijd ze fijn en doe ze in een ovenschaal. Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden. Laat ze in gezouten water 10 min. koken. Verwarm, terwijl de venkel staat te koken de oven voor op 220° C en prik alle kerstomaatjes in. Haal […] Lees verder »